Откриха несъответствие в процесора на новия iPad на Apple

Откриха несъответствие в процесора на новия iPad на Apple

Технологични ентусиасти бяха изненадани от несъответствие в новия iPad Air. Въпреки че чипът M2 е рекламиран в прессъобщението и на уебсайта като 10-ядрен, той всъщност е с 9-ядрен графичен процесор.

Резултатите от бенчмарк тестовете подкрепят тази теория, като показват, че производителността на графичния процесор в iPad Air се нарежда между 8-ядрените и 10-ядрените версии, намиращи се в MacBook Air с M2 чип. Въпреки че липсата на едно ядро може да изглежда проблематично, то вероятно оказва минимално влияние върху реалната производителност поради 60Hz дисплеите на новите iPad-и.

Също така, в скоро обявената серия iPad Pro се използва усъвършенствана многостепенна система с чипове M4, където базовите модели имат 9-ядрен процесор, докато по-скъпите варианти разполагат с 10-ядрен процесор и двойно повече оперативна памет.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *