Първият електромобил на Xiaomi набира все по-голяма популярност

Първият електромобил на Xiaomi набира все по-голяма популярност

Xiaomi направи значителен напредък на пазара на електрически превозни средства, като съобщи, че е превишил своите начални очаквания за доставки на първия си автомобил – модела SU7. През май компанията е реализирала продажби на 8 646 броя от модела, което е леко над първоначалните планове за 8 630 броя.

Този ръст в доставките показва ускоряване на производството на електромобили в Xiaomi, като се очаква през юни броят на доставките да надхвърли 10 000 единици. В отговор на растящия интерес, Xiaomi въведе двусменно производство, значително увеличавайки своя производствен капацитет.

От пускането си на пазара в края на март, Xiaomi SU7 бързо се наложи на пазара на електрически превозни средства, като доставките до края на май достигнаха 15 764 единици. Това е впечатляващо постижение за нов участник на пазара.

Успехът на SU7 от Xiaomi илюстрира нарастващата популярност на електрическите автомобили, особено в Китай, който е най-големият автомобилен пазар в света. Тази тенденция се подкрепя от фактори като повишаване на екологичната осведоменост, правителствени стимули за използване на електромобили и нарастващите разходи за гориво.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *