Apple не се бави и стартира работа по новите процесори M5 и А19 Pro

Apple не се бави и стартира работа по новите процесори M5 и А19 Pro

Супергигантът в света на технологиите – Apple, продължава да поддържа впечатляваща скорост на своите продукти благодарение на революционната си хардуерна стратегия. Впечатляващите iPhone и компютри Mac на компанията са основният източник, а ключът към този успех се крие в разработването на собствени процесори.

Последният висок клас чип, използван в iPhone 15 Pro, разполага с огромни 19 милиарда транзистора, което само подчертава амбицията на Apple за технологичен напредък. Но тази амбиция няма да спре тук, тъй като компанията преминава към 3-нанометрова технология в производството на следващия си чип, A18 Pro. Новата иновация обаче вече е на хоризонта, свързана с разработването на чипове с 2-нанометрови процеси.

Информацията, предоставена от надеждни източници, разкрива, че Apple е в финалната фаза на разработване на A18 Pro, който се очаква да засияе в iPhone 16 Series. В следващата голяма стъпка се включва и чипът A19 Pro, предназначен за реални смартфони, които ще видим през 2025-а година.

Но хардуерната революция не спира само при смартфоните. Apple също така работи върху новия си процесор M5, който се очаква да направи своя дебют по същото време. Въпреки че техническите подробности са все още дълбоко пазени в тайна, е ясно, че Apple не се предава и продължава да води в иновациите.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *