Google показа новия Pixel Watch 2, който ще излезе през октомври

Google показа новия Pixel Watch 2, който ще излезе през октомври

Google обяви, че през октомври ще представи своята нова линия мобилни устройства, като основният акцент ще бъде върху серията смартфони Pixel 8 и второто поколение на умните часовници Pixel Watch. Но компанията реши да изненада феновете си месец преди официалното представяне, като публикува първите снимки на Pixel Watch 2, информира GizChina.

Информацията за Pixel Watch 2 се появи на официалния магазин на Google, вероятно по погрешка, и веднага привлече вниманието на феновете на технологиите. Снимките разкриват елегантен и кръгъл дизайн на часовника, с акцент върху въртящата „корона“ и разнообразието от циферблати, които потребителите ще могат да избират и персонализират.

Сред предложените циферблати са Accessible, Arc, Bold Digital, Analog и още множество варианти, които се допълват с динамични теми, позволяващи модификации според различните предпочитания на потребителя. Дизайнът на каишката изглежда по-голям и здрав от предишния модел, което подчертава усещането за надеждност.

Известно е, че Pixel Watch 2 ще работи с процесор Qualcomm Snapdragon W5, който ще осигури по-голяма мощност и по-добро проследяване на здравословни показатели. Устройството ще запази 2GB оперативната си памет, както и 1.2-инчов AMOLED дисплей с висока резолюция от 383×384 пиксела (320ppi).

Относно софтуерната част, Pixel Watch 2 ще използва WearOS 4, базирана на Android 13, като ще има налични три модела с различни конфигурации за WiFi, Bluetooth и други опции, предоставяйки също и разнообразие от каишки. Важно е да се отбележи, че устройството ще предоставя и функция за проследяване на нивата на кислород в кръвта (SpO2), което блипсваше в първия модел на Pixel Watch.

Официалното представяне на Pixel Watch 2 се очаква през месец октомври, когато ще бъдат разкрити и допълнителни подробности за устройството и наличността му на пазара.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *