Взеха важно решение в Google относно защита на потребителите

Взеха важно решение в Google относно защита на потребителите

Google предприема стъпки за по-добра сигурност и защита на потребителите си, като обявяи, че ще изтрива всички неактивни потребителски профили, които са били неактивни в продължение на две или повече години. Това решение е част от актуализираната политика на компанията и представлява надграждане на предишните мерки за защита на данните.

Започвайки от началото на 2024-а година, Google ще изпрати предупредителни известия до собствениците на неактивни акаунти и ще изтрие тези профили поетапно. Целта на този ход е да се предотвратят потенциални рискове за сигурността и да се намали вероятността от хакерски атаки. Компанията отбелязва, че старите акаунти имат по-голяма вероятност да използват пароли, които вече са били „рециклирани“ и използвани в други места. При тези профили също така обикновено липсват допълнителни мерки за сигурност, като двустепенна верификация, което ги прави уязвими за фишинг атаки, хакерство и спам.

Важно е да се отбележи, че новата политика на Google засяга само личните профили на потребителите, а не училища или фирми. Тази инициатива е насочена към индивидуалните потребители и има за цел да осигури по-добра защита на техните лични данни и информация.

Този ход на американския технологичен гигант подчертава ангажимента на компанията към защитата на личните данни и подобряването на сигурността в дигиталното пространство. Потребителите на Google ще имат по-голяма сигурност и спокойствие, като компанията предприема активни мерки за премахване на неизползваните и уязвими профили от своята платформа.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *