Google няма да пипа видеата в YouTube на неактивните акаунти

Google няма да пипа видеата в YouTube на неактивните акаунти

Google оповести, че собствениците на неактивни акаунти ще трябва да предприемат мерки, за да запазят своите данни в платформата и да избегнат изтриването им. Според новата стратегия на компанията, потребителите трябва да се логват в своя акаунт поне веднъж на всеки две години, за да запазят достъпа до него в Google Drive и другите услуги на Google.

Тази промяна в политиката на Google вече събуди голям интерес и тревога в онлайн общностите. Много автори на съдържание започнаха да се безпокоят за своите видео клипове и други файлове, съхранявани в Google Drive.

Въпреки това, има и добри новини за потребителите на YouTube. Google ясно заяви, че неактивните акаунти, които притежават видео клипове в популярната платформа, няма да бъдат изтривани. Това означава, че потребителите могат да запазят разнообразната си колекция от видео съдържание, без да се притесняват от евентуалната загуба.

Новите правила са планирани да влязат в сила през декември 2023-а година, като Google предоставя достатъчно време на потребителите за адаптация към новата ситуация. За да поддържат профилите си активни, потребителите трябва периодично да използват услугите на Google, като отварят Google Drive, гледат видео клипове в YouTube, използват търсачката или се логват в профила си онлайн.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *