Новата серия iPhone-и ще бъде с по-големи размери и дисплеи

Новата серия iPhone-и ще бъде с по-големи размери и дисплеи

Нови информации внесоха малко повече ясното относно предстоящите размери на iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max. И двата модела ще са с увеличени размери спрямо своите предшественици. Стандартният iPhone 16 Pro ще има размери 149,6 x 71,45 x 8,25 мм и тегло от 194 грама, като получава и по-голям екран. По същия начин, iPhone 16 Pro Max ще надраска до размери 163,02 x 77,58 x 8,26 мм и тегло от 229 грама.

Очаква се увеличените размери да бъдат допълнени от по-големи дисплеи. Слуховете сочат, че iPhone 16 Pro ще има 6,3-инчов екран, докато iPhone 16 Pro Max ще бъде оборудван с 6,9-инчов екран. Въпреки по-големите размери, общата дебелина на рамките остава малка благодарение на технологията за намаляване на рамките (BRS), като рамките около екрана ще бъдат симетрични и изключително тънки – едва 1,153 мм.

За сравнение, Galaxy S24 Ultra, който държи настоящия рекорд в категорията, има рамки с дебелина 1,55 мм. По-тънките рамки на iPhone 16 Pro Max предполагат, че устройството ще бъде по-удобно за държане въпреки по-големия си екран. Важно е да се отбележи, че тези информации все още не са официално потвърдени от Apple.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *