Apple вече работи по проблема със загряването на iPhone 15

Apple вече работи по проблема със загряването на iPhone 15

Скоро след като новите iPhone 15 се появиха на пазара, някои потребители изразиха загриженост относно необичайното загряване на своите смартфони. Проблемът бързо се разпространи в социалните мрежи, където множество потребителите споделиха за този проблем.

Въпреки че конкретната причина за прегряването все още не е известна, някои анализатори подсказват, че той може да бъде свързан с термалната система и титаниевия корпус на новите модели iPhone 15. Въпреки това, положителното е, че засегнатите устройства са малък брой.

Сега Apple официално реагира на ситуацията, като съобщава, че работи върху софтуерна актуализация, която ще отстрани този неочакван проблем. Тази актуализация ще бъде включена в предстоящото обновление на операционната система – iOS 17. От компанията обещават, че тази корекция няма да има негативен ефект върху производителността на устройствата.

Apple също така уточни, че титаниевият корпус на iPhone 15 Pro не е основната причина за прегряването, а вместо това вътрешното разследване е показало наличието на бъг в iOS 17. Този бъг засяга начина, по който операционната система индексира данни във фонов режим и може да доведе до увеличени температурни показатели.

След изявлението на Apple се очаква, че софтуерният ъпдейт ще бъде достъпен скоро и ще реши този досаден проблем, който се появи в най-очакваните смартфони за годината.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *