Apple показа най-тънкия си и мощен таблет iPad Pro

Apple показа най-тънкия си и мощен таблет iPad Pro

Apple представи новата си серия iPad Pro, като основен фокус е поставен върху дебюта на чипа Apple M4. Pd разлика от обичайната практика новите чипове да се появяват първо в MacBook, компанията избра да представи M4 в iPad Pro, което подсказва за нова стратегия при таблетите. От естетическа гледна точка, новите iPad Pro 2024 привличат вниманието с изключителна елегантност и тънкост, като 11-инчовият модел има профил от 5,3 мм, а 13-инчовият модел е още по-тънък с 5,1 мм. Таблетите, изработени от рециклиран алуминий, се предлагат в сребрист и черен цвят.

Моделите с 256 GB и 512 GB памет разполагат с 9-ядрени процесори, включително три ядра за висока производителност и шест за ефективност, докато версиите с 1 TB и 2 TB памет имат 10-ядрени процесори с допълнително ядро за още по-висока производителност. Тези мощни процесори се допълват от 10-ядрен графичен процесор и 16-ядрен Neural Engine, осигуряващи бърза реакция и впечатляваща ефективност. Моделите с по-голям капацитет също удвояват RAM паметта до 16 GB, сравнение с 8 GB на базовите модели, които обещават плавна работа при мултитаскинг.

Apple се отказва от технологиите mini-LED и IPS LCD, въвеждайки OLED дисплеи, които използват сливането на два OLED панела за повишаване на яркостта. Максималната яркост достига до 1000 нита за SDR съдържание и 1600 нита за HDR, а дисплеите ProMotion поддържат динамично регулиране на честотата на кадрите, като преминават гладко между 10 Hz и 120 Hz за оптимална плавност на изображението.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *