Apple официално приключи с iPhone mini

Apple официално приключи с iPhone mini

Apple представи четири нови модела на iPhone, но феновете на компактните смартфони се изненадаха от липсата на iPhone 13 mini. Според 9to5Mac, този ход означава, че идва краят на едно от най-малките устройства в линията на Apple.

След като премахна iPhone 12 mini миналата година, този път компанията спира продажбите и на iPhone 13 mini. Това почти сигурно означава, че на пазара вече няма да има компактен модел на iPhone и 13 mini, който разполагаше с 5.4-инчов дисплей и цена от 599 долара, няма да бъде включен в следващите предложения на Apple.

Решението на компанията може да не е изненада за много хора, тъй като малките версии на iPhone не постигнаха същите продажби като по-големите модели. В момента на пазара ще остане само iPhone SE от трето поколение, който разполага с 4.7-инчов LCD панел.

Въпреки липсата на нов iPhone 13 mini, феновете на компактните смартфони може да имат надежда, че Apple наистина ще запази модела iPhone SE и дори ще представи  такъв от ново поколение в бъдеще, но вероятно с по-голям екран. Това се дължи на нарастващия интерес към смартфоните с по-големи дисплеи сред потребителите.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *