AI функции ще бъдат в основата на новата операционна система на Apple

AI функции ще бъдат в основата на новата операционна система на Apple

На тазгодишната Worldwide Developers Conference (WWDC) 2024, Apple представи впечатляващ асортимент от AI функции, обединени под името „Apple Intelligence“. Тези иновации обещават да революционизират потребителското изживяване на iPhone, iPad и Mac, улеснявайки ежедневните задачи и предоставяйки по-голяма персонализация.

Според данни от Bloomberg, „Apple Intelligence“ ще включва функции като подобрено редактиране на снимки, повишен контрол на Siri над приложения и действия, създаване на персонализирани емоджита, автоматично създаване на кратки резюмета на бележки и съобщения и автоматични предложения за отговори на имейли.

Сред значимите функции, очаквани с „Apple Intelligence“, са:

Подобрено редактиране на снимки с AI в приложението Photos, включително премахване на обекти; по-голям контрол на Siri над приложения и действия, включително възможността за изтриване на имейли или редактиране на снимки чрез гласови команди.

Генериране на потребителски емоджита на базата на текстови подкани; автоматично създаване на кратки резюмета на бележки, съобщения и имейли; автоматично предлагане на отговори за имейли и съобщения.

Подобрено приложение Mail, което може да категоризира имейли и да генерира съобщения. Автоматична транскрипция на гласови бележки; AI подобрения за Xcode, които автоматично допълват кода и локална срещу облачна обработка.

WWDC 2024 обещава да бъде една от най-значимите конференции на Apple досега, въвеждайки нови AI функции, които ще улеснят ежедневните задачи на потребителите и ще предложат по-голяма персонализация и удобство. Съгласно Bloomberg, Apple продължава да поставя акцент върху сигурността и поверителността на данните, като предлага функции, които могат да бъдат избрани от потребителите и ще бъдат въведени като бета версии за по-нататъшно подобрение.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *