Започва производството на автомобили с автопилот от трето ниво в Китай

Започва производството на автомобили с автопилот от трето ниво в Китай

Китайските регулаторни органи са дали зелена светлина на девет автомобилни производители да започнат изпитания на системи за автономно управление от трето ниво по местните пътища.

Министерството на промишлеността на Китай потвърди, че компаниите Nio, BYD, Changan Auto, GAC, SAIC, BAIC BluePark, China FAW Group, SAIC Hongyan и Yutong Bus имат разрешение да провеждат такива тестове. Водачите ще могат да карат без да държат волана, като използват автономни функции.

Въпреки че в момента в Китай не се предлагат коли от трето ниво на автономност, промените в законодателството показват, че скоро това може да се промени. По информация на Reuters, поне десет автомобилни производители в Китай вече продават автомобили със системи за автономност от второ ниво, включително компании като Huawei и XPeng.

Отваря се и възможност за Tesla да предлага своите полуавтономни модели на китайския пазар, като Илон Мъск сподели, че компанията планира скоро да пусне автономни таксита в Китай, преди тази технология да бъде приложена в личните автомобили.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *