Apple прави сериозна промяна при смяната на батерията в iPhone

Apple прави сериозна промяна при смяната на батерията в iPhone

Потребителите на iPhone, които желаят да сменят батерията на своите устройства, скоро ще имат възможност да го направят много по-лесно, благодарение на нова технология, разработена от Apple. Въпреки че в момента е възможно смяната на батерията чрез програмата за самостоятелен ремонт на Apple, този процес изисква специализирани инструменти, които трябва да се наемат от компанията, а силното лепило, използвано за закрепване на батерията, прави нейното отстраняване деликатно и трудно.

Apple предлага решение под формата на нова технология, наречена „електрически индуцирано разлепване на лепилото“, която значително улеснява процеса на отстраняване на батерията. Тази система използва електричество, за да разруши връзката между батерията и корпуса на телефона, дори когато лепилото все още е на място, което улеснява и ускорява процеса, намалявайки риска от грешки от страна на потребителя.

Според източници, запознати с плановете за производството на iPhone, се очаква поне един модел от серията iPhone 16, който ще бъде пуснат на пазара към края на 2024-а година, да бъде оборудван с тази иновативна технология. Очаква се също така, че всички модели от серията iPhone 17, планирани за издаване през 2025-а година, също ще включват тази нова удобна за потребителите система за смяна на батерията.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *