Meta затваря Workplace, фокусира се върху AI и метавселената

Meta затваря Workplace, фокусира се върху AI и метавселената

Meta Platforms ще прекрати дейността на своето фокусирано върху работата приложение Workplace, тъй като компанията се фокусира върху изграждането на изкуствен интелект и метаверсални технологии, съобщиха от компанията майка на Facebook във вторник.

Workplace ще бъде спряно от юни 2026 г. за клиентите, но Meta ще продължи да го използва като вътрешно табло за съобщения, заяви компанията, като добави, че потребителите могат да продължат да имат достъп до продукта до август 2025 г.

„Преустановяваме дейността на Workplace, за да се съсредоточим върху изграждането на технологии за изкуствен интелект и метавселена, които според нас ще променят из основи начина, по който работим. През следващите две години ще предоставим на нашите клиенти на Workplace възможността да преминат към продукта Workvivo на Zoom, единствения предпочитан партньор на Meta за миграция“, заяви говорител на Meta.

Приложението за корпоративни комуникации Workplace беше представено за първи път за бизнеса през 2016 г. с нови функции, включително групи от няколко компании и споделени пространства, които позволяват на служителите от различни организации да работят заедно.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *