Джеф Безос продаде акции на Amazon на стойност около 2 млрд. долара

Джеф Безос продаде акции на Amazon на стойност около 2 млрд. долара

Основателят на Amazon.com Джеф Безос продаде около 12 млн. акции на компанията за онлайн търговия и облачни услуги за около 2 млрд. долара, според подадена в петък информация от компанията, скоро след като изложи план да продаде акциите си през следващата година.

Продажбата е била осъществена в сряда и четвъртък, става ясно от документите. Миналата седмица Amazon заяви, че Безос ще продаде до 50 млн. акции на фирмата.

Планът за продажба, който подлежи на определени условия, е приет на 8 ноември 2023 г. и ще бъде завършен до 31 януари 2025 г., според последния годишен доклад на компанията.

Безос, който се оттегли от поста главен изпълнителен директор на компанията и пое поста изпълнителен председател през 2021 г., основава Amazon като книжарница през 1994 г.

Понастоящем той е вторият най-богат човек в света с нетно състояние от 200 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires Index.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *