Apple урежда съдебно дело за търговски тайни срещу стартъпа Rivos

Apple урежда съдебно дело за търговски тайни срещу стартъпа Rivos

Apple планира да уреди съдебно дело, в което обвинява технологичния стартъп Rivos в кражба на търговски тайни, свързани с технология за компютърни чипове, според съвместно съдебно заявление, подадено в петък във федералния съд на Калифорния.

Компаниите заявиха пред Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, че са „подписали споразумение, което потенциално урежда делото“, и че споразумението позволява на Apple да проучи системите на Rivos и да възстанови всякаква поверителна информация.

Представители на Apple и Rivos не са отговорили веднага на исканията за коментар и повече информация за споразумението.
Apple съди „скрития“ стартъп Rivos през 2022 г. Тя заяви, че базираната в Маунтин Вю, Калифорния, Rivos е наела десетки нейни инженери и е използвала поверителната ѝ информация, за да разработи конкурентна технология „система върху чип“ (SoC).

SoC са интегрални схеми с няколко компютърни компонента в един чип, включително централни процесори и графични процесори. В съдебния иск Apple твърди, че е похарчила милиарди долари и повече от десетилетие за изследвания на своите SoC дизайни и че те са „направили революция в света на персоналните и мобилните компютри“.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *