Изкуственият интелект е тук: Apple инегрира ChatGPT на iPhone

Изкуственият интелект е тук: Apple инегрира ChatGPT на iPhone

В понеделник Apple представи дългоочакваната си стратегия за изкуствен интелект, като интегрира новата си технология Apple Intelligence в своя набор от приложения, включително Siri, и включи чатбота ChatGPT на OpenAI в своите устройства.

По време на близо двучасовата презентация на годишната конференция за разработчици на Apple ръководителите, включително главният изпълнителен директор Тим Кук, изтъкнаха как гласовият асистент Siri ще може да взаимодейства със съобщения, имейли, календар, както и с приложения на трети страни. Siri ще може да пише имейли и да променя тона на гласа си според случая.

Отдавна известен с фокуса си върху безопасността на потребителите, производителят на iPhone също така сигнализира, че планира да се разграничи от конкурентите си Microsoft и Google, като постави поверителността „в основата“ на своите функции.

Но Уолстрийт, който очакваше повече ослепителни функции за изкуствен интелект и увереност, че Apple е в добра позиция да се конкурира в областта на изкуствения интелект с пазарния лидер Microsoft, прие събитието хладно. Акциите на Apple затвориха със спад от близо 2 %.

Акциите на Apple, които тази година изостават от тези на други големи технологични компании, се повишиха с 13% миналия месец в навечерието на събитието.

„Тук няма нищо, което да изстреля марката напред от очакваната траектория на инкрементализъм“, каза Дипанджан Чатърджи, анализатор във Forrester.

„Apple Intelligence наистина ще зарадва потребителите си по малки, но значими начини, но ще изравни Apple с, но не и с главата и раменете, където се намират нейните колеги.“

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *