IBM открива още 800 работни места, свързани с изкуствения интелект

IBM открива още 800 работни места, свързани с изкуствения интелект

IBM планира да наеме още до 800 души в Ирландия, за да им помогне да създадат усъвършенстван софтуер, базиран на технологията на изкуствения интелект, което е най-голямото обявяване на работни места в мултинационалния сектор на страната през тази година, съобщи държавната агенция за инвестиции IDA Ireland в четвъртък.

Американският доставчик на софтуер и консултантски услуги в областта на информационните технологии, който е един от най-големите мултинационални работодатели в Ирландия с 3000 служители, ще добави длъжности в областта на научноизследователската и развойната дейност, дигиталните продажби и консултирането.

Ирландия е изключително зависима от чуждестранните мултинационални компании, които през последното десетилетие почти са удвоили работната си сила и съставляват около 11 % от целия пазар на труда.

Въпреки това заетостта в мултинационалните компании е намаляла с 0,3% през миналата година, което е първият годишен спад от 2009 г. насам, тъй като съкращенията в технологичния сектор компенсират ръста на работните места във всяка друга категория.

„Това ще доведе до реален подем в ирландската технологична екосистема, като развие възможностите в ключови за IDA Ireland области на растеж като облачни технологии, изкуствен интелект, квантова и киберсигурност“, заяви в изявление главният изпълнителен директор на IDA Ireland Майкъл Лохан.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *