ЕС иска яснота за рисковете от изкуствения интелект в Bing

ЕС иска яснота за рисковете от изкуствения интелект в Bing

Европейската комисия може да наложи глоба на Microsoft, ако до 27 май не предостави адекватна информация за рисковете, произтичащи от функциите на генеративния изкуствен интелект в търсачката Bing.

В петък Комисията заяви, че е обезпокоена от разпространението на дълбоки фалшификати и автоматизирано манипулиране на услугите, които могат да заблудят избирателите.

Тя заяви, че засилва действията по правоприлагане по този въпрос, тъй като не е получила отговор на искане за информация, изпратено на 14 март.

Ако срокът не бъде спазен, Комисията може да наложи глоба на Bing в размер до 1% от общия му годишен доход, а периодичните санкции могат да достигнат до 5% от средния му дневен доход.

Тя може също така да наложи глоба на компанията, ако тя предостави невярна или подвеждаща информация.

От технологичните компании се изисква да правят повече за справяне с незаконното и вредно съдържание на своите платформи съгласно забележителния Закон за цифровите услуги на Европейския съюз, който влезе в сила миналата година.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *