Google и Intel на срещата на Джо Байдън във Виетнам

Google и Intel на срещата на Джо Байдън във Виетнам

Очаква се водещи американски компании в областта на полупроводниците и цифровите технологии, сред които Intel, GlobalFoundries и Google, да присъстват на бизнес среща в понеделник в Ханой по време на посещението на президента Джо Байдън във Виетнам с цел засилване на връзките, съобщиха двама души, запознати с плана.

Срещата, която все още е в процес на организиране, ще потвърди плановете на САЩ за засилване на глобалната роля на Виетнам в различни сегменти на производството на чипове, като част от по-широката стратегия на Вашингтон за намаляване на излагането на сектора на рискове, свързани с Китай, включително търговски ограничения и напрежение около Тайван.

Сред очакваните участници са висши ръководители от Google, Intel, Amkor, Marvell, GlobalFoundries и Boeing, според частичен списък, който запознат с плановете човек е обсъдил с Ройтерс.

Компаниите не са отговорили веднага на молбите за коментар в извънработно време.

Второто лице, запознато с плановете, потвърди присъствието на няколко големи американски компании за чипове, включително Amkor, техни виетнамски партньори, като технологичната компания FPT, и виетнамски и американски висши служители, включително държавния секретар Антъни Блинкен.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *