Alibaba обяви изненадваща раздяла с Даниел Джан

Alibaba обяви изненадваща раздяла с Даниел Джан

В неделя китайската Alibaba Group обяви, че Даниел Джан ще се оттегли от бизнеса с облачни услуги, което е изненадващ ход само два месеца след като компанията заяви, че той ще напусне длъжностите си на главен изпълнителен директор и председател на групата, за да се съсредоточи върху звеното за облачни услуги.

Преди това Джан изпълняваше едновременно три длъжности, като оглавяваше групата, както и звеното за облачни услуги. Звеното е най-големият доставчик на облачни услуги в Китай и предстои да бъде отделено от Alibaba като част от преструктурирането на групата.

Компанията обяви решението му да напусне отдела във вътрешно писмо до служителите, видяно от Ройтерс. Джан трябваше да предаде ролята на главен изпълнителен директор на групата на Еди Ву в неделя, а в писмото се казва, че Ву ще поеме и управлението на бизнеса с облачни услуги след напускането на Джан.

„Управителният съвет на нашата компания изразява най-дълбоката си признателност към г-н Джан за приноса му към Alibaba Group през последните 16 години“, се казва в изявление на Alibaba, в което просто се съобщава, че Ву ще наследи Джан в неговите роли в звеното за облачни услуги.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *