OpenAI ще използва публикации в Reddit, за да обучава ChatGPT

OpenAI ще използва публикации в Reddit, за да обучава ChatGPT

Нещата, публикувани в Reddit, се включват в ChatGPT, Reddit и OpenAI, обявени в четвъртък. Новото партньорство предоставя на OpenAI достъп до API за данни на Reddit, давайки на генеративната AI фирма достъп в реално време до публикациите в Reddit.

Съдържанието на Reddit ще бъде включено в ChatGPT „и нови продукти“, се казва в публикацията в блога на Reddit. Социалната медия твърди, че партньорството ще „даде възможност на AI инструментите на OpenAI да разберат по-добре и да покажат съдържанието на Reddit, особено по последните теми“. OpenAI също ще започне да рекламира в Reddit.

Сделката е подобна на тази, която Reddit сключи с Google през февруари, която позволява на технологичния гигант да прави „нови начини за показване на съдържание в Reddit“ и да предоставя „по-ефективни начини за обучение на модели“, заявиха тогава от Reddit. Нито Reddit, нито OpenAI разкриха финансовите условия на партньорството си, но според съобщенията партньорството на Reddit с Google е на стойност 60 милиона долара.

В рамките на партньорството OpenAI, Reddit също получава достъп до големи езикови модели на OpenAI (LLMs), за да създаде функции за Reddit, включително неговите доброволни модератори.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *