Елон Мъск се отправя към нова нецензурна граница

Елон Мъск се отправя към нова нецензурна граница

Илон Мъск иска да постигне това, което никой бизнес лидер не е правил досега – от масово производство на електрически автомобили до разработване на космически ракети за многократна употреба. Сега той проправя още една пътека, която повечето ръководители избягват: нецензурната обида.

В интервю в сряда главният изпълнителен директор на Tesla каза на рекламодателите, които са избягали от платформата му за социални медии X заради антисемитско съдържание, да се „прецакат!“.

Няколко анализатори на бизнес комуникации заявиха, че не могат да си спомнят подобен случай на изпълнителен директор, който публично да ругае клиентите си. Работата на главния изпълнителен директор е да сключва сделки, а не да изгаря мостове – казаха те.

„Това е открита атака срещу вашия клиент. Това е по-скоро обида, отколкото самият език“, казва Анди Чаленджър, старши вицепрезидент на фирмата за аутплейсмънт и коучинг на ръководители Challenger Gray & Christmas.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *