Авиокомпаниите, хотелите и търговците на дребно се опасяват от промени в търсачката на Google

Авиокомпаниите, хотелите и търговците на дребно се опасяват от промени в търсачката на Google

Лобистки групи, представляващи авиокомпании, хотели и търговци на дребно, призоваха регулаторните органи на Европейския съюз да гарантират, че Google ще вземе предвид техните мнения, а не само на големите посредници, когато прави промени, за да се съобрази с важни технологични правила.

Групата Airlines for Europe, в която членуват Air France KLM и собственикът на British Airways IAG, хотелската група Hotrec, European Hotel Forum, EuroCommerce, Ecommerce Europe и Independent Retail Europe изразиха през март своята загриженост относно въздействието на новите правила.

Законът на ЕС за цифровите пазари (DMA) налага на Google и пет други технологични гиганта списък с препоръки и забрани, които имат за цел да предоставят на потребителите по-голям избор, а на конкурентите – по-добър шанс за конкуренция, но групите изразиха опасения, че корекциите могат да навредят на приходите им.

В съвместно писмо до антитръстовия ръководител на ЕС Маргрете Вестагер и ръководителя на промишлеността на ЕС Тиери Бретон от 22 май те заявиха, че оттогава притесненията им са се увеличили.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *