Apple работи върху автомобилната система „светлина в завой“

Apple работи върху автомобилната система „светлина в завой“

От Apple вече работят върху автомобилни технологии. Докато от компанията се съсредоточават над сложни системи за автономно управление, инженерите работят и върху също толкова сложни системи за осветяване. Новият патент на Apple е именно в тази сфера и представлява изключително усъвършенствана система за фарове.

Според графиките и описанието, фаровете ще използват два източника на светлина, един за къси и дълги и един за така наречените завиващи светлини или светлини в завой. Ще има и рефлектор, който да отразява светлината в завой, а също така и затвор, който да я блокира при използването на дълги светлини. В същото време светлината в завой ще се използва и за осветяване на екстериора на автомобила с поставянето на допълнителен рефлектор в предната част, който да се активира при нужда.

Вероятно всички тези неща биха били полезни, но системата е твърде сложна за прилагане при условие, че на пазара от години се предлагат различни методи за осветяване при завой, включително допълнителна крушка във фара или просто използване на светлината за мъгла в съответната посока.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *