Apple категоричен: iPhone 12 отговаря на правилата за радиация

Apple категоричен: iPhone 12 отговаря на правилата за радиация

В сряда Apple съобщи, че моделът й iPhone 12 е сертифициран от множество международни органи като съответстващ на глобалните стандарти за радиация, след като френски контролен орган нареди да се спре продажбата на телефона с мотива, че той нарушава европейските ограничения за излагане на радиация.

Радиационният надзор ANFR каза на Apple във вторник да спре продажбите на iPhone 12 във Франция след тестове, които според него са показали, че специфичният коефициент на поглъщане (SAR) на телефона – мярка за скоростта на радиочестотната енергия, поглъщана от тялото от дадено оборудване – е по-висок от законово допустимото.

ANFR заяви, че ще изпрати свои представители в магазините на Apple и други дистрибутори, за да проверят дали моделът вече не се продава.

Тя заяви, че очаква Apple „да използва всички налични средства, за да сложи край на несъответствието“, а бездействието ще доведе до изтегляне на iPhone 12, който вече е продаден на потребителите.

Apple заяви, че е предоставила на ANFR множество резултати от лабораториите на Apple и на независими трети страни, доказващи съответствието ѝ с всички приложими в света разпоредби и стандарти за SAR.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *