Apple се опитва да прекрати френския спор за iPhone 12

Apple се опитва да прекрати френския спор за iPhone 12

В петък Apple се ангажира да актуализира софтуера на iPhone 12 във Франция, за да уреди спор относно нивата на радиация, но опасенията в други европейски държави сигнализират, че може да се наложи да предприеме подобни действия и другаде.

Тази седмица Франция преустанови продажбите на телефони iPhone 12 след тестове, които според нея установиха нарушения на ограниченията за излагане на радиация.

Apple оспори констатациите, като заяви, че iPhone 12 е сертифициран от множество международни органи като съответстващ на глобалните стандарти, но в петък заяви, че ще издаде актуализация на софтуера, за да се съобрази с методите за тестване, използвани във Франция.

През последните две десетилетия изследователите са провели голям брой проучвания, за да оценят рисковете за здравето, свързани с мобилните телефони. По данни на Световната здравна организация не са установени вредни последици за здравето, причинени от тях.

Но предупреждението за радиация във Франция, основано на резултати от тестове, които се различават от тези, проведени в други страни, предизвика безпокойство в цяла Европа.

Държавният секретар по цифровизацията на Белгия заяви, че е поискал от Apple да обнови софтуера на iPhone 12 в страните от ЕС, въпреки че според него въз основа на предварителния преглед на белгийския регулатор телефонът не представлява опасност за потребителите.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *