Alphabet дебютира с усъвършенствано търсене и чатбот с AI

Alphabet дебютира с усъвършенствано търсене и чатбот с AI

Alphabet, компанията майка на Google, показа как развива изкуствения интелект във всички свои дейности, включително с усъвършенствания чатбот Gemini и с подобренията в ценната си търсачка, тъй като се надпреварва да се конкурира с конкурентите си с изкуствен интелект.

Вълната от съобщения подчертава усилията на Google да освежи продуктите си, след като през 2022 г. пуснатият ChatGPT, подкрепен от Microsoft OpenAI, заслепи обществеността, застрашавайки дългогодишното господство на традиционния оператор над онлайн търсенето и изкуствения интелект.

Сред последните залпове на Google бяха допълнение към семейството модели на изкуствен интелект Gemini 1.5, известно като Flash, което е по-бързо и по-евтино за изпълнение; прототип, наречен Project Astra, който може да разговаря с потребителите за всичко, заснето от камерата на смартфона им в реално време; и резултати от търсенето, категоризирани под заглавия, генерирани от изкуствен интелект.

„Това е момент на растеж и възможности“, заяви пред репортери главният изпълнителен директор на Alphabet Сундар Пичай, когато бе попитан дали актуализациите на ИИ могат да изложат на риск печелившия бизнес на Google.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *