GameStop достигна рекордна цена от 2021 г. насам

GameStop достигна рекордна цена от 2021 г. насам

Любимците на инвеститорите в търговията на дребно GameStop и AMC поскъпнаха във вторник, тъй като публикациите на „Ревящото коте“ Кийт Гил повдигнаха въпроса за завръщането на централната фигура, която стои зад лудостта на акциите на мемовете от 2021 г.

Акциите както на търговеца на дребно на видеоигри Gamestop, така и тези на най-голямата верига киносалони в света AMC се увеличиха повече от два пъти по време на търговската сесия. Акциите на Gamestop поскъпнаха до най-високата си стойност от юни 2021 г., като последно се повишиха с 44% до 43,61 долара. Акциите на AMC отбелязаха най-големия ръст от януари 2021 г. насам, като последно се повишиха с 33% до 6,83 щатски долара.

Митингът започна в понеделник, след като Джил сподели мем и повече от 10 клипа от филми, включително „X-Men Origins: Wolverine“, „Отмъстителите“ и уестърна от 1993 г. „Tombstone“.

Въпреки че в постовете не се споменават имена на компании, GameStop и AMC бяха най-търгуваните акции от инвеститорите на дребно в понеделник и вторник към 10:30 ч. българско време, сочат данни на J.P.Morgan.

Това се дължеше главно на факта, че на Джил, който се завръща в социалната медийна платформа X след близо три години, се приписва заслугата за предизвикването на т.нар. рали на Reddit през януари 2021 г. с бичи призиви за GameStop.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *