Забраната за продажба на Apple Watch е поставена на пауза

Забраната за продажба на Apple Watch е поставена на пауза

В голямо облекчение за Apple, забраната за продажби, наложена от Комисията за международна търговия на Съединените щати срещу два от най-новите модели смарт часовници на компанията, беше временно спряна от Апелативния съд на Федералния окръг на САЩ.

Според Reuters временното решение на апелативния съд дойде, след като компанията за потребителска електроника подаде спешно искане за отмяна на предстоящата забрана за продажба, която би попречила на компанията да внася и продава Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2 в НАС.

Решението на апелативния съд пояснява, че спира забраната, наложена от ITC, докато разглежда предложението на Apple за по-дългосрочна пауза. Компанията също така поиска от търговската комисия да отговори на искането на Apple до 10 януари, което потенциално показва, че забраната за продажби може да бъде отложена до следващия месец.

Макар и временно, това решение технически ще позволи на Apple да продължи да продава тези модели Apple Watch в страната, дори когато компанията се подготвя за по-дълга съдебна битка. Към момента обаче не е ясно дали Apple ще използва преценка, за да възобнови незабавно продажбите на Apple Watch във всички канали.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *