Южнокорейски интернет доставчик и Netflix се помириха в съда

Южнокорейски интернет доставчик и Netflix се помириха в съда

Южнокорейският доставчик на интернет услуги SK Broadband и Netflix заявиха в понеделник, че прекратяват всички съдебни дела помежду си, след като по-рано бяха в спор дали Netflix трябва да плати за разходите, свързани с увеличения трафик на мрежата и работата по поддръжката.

SK Broadband и компанията майка SK Telecom обявиха в съвместно изявление с Netflix, че са се договорили за партньорство за пускане на съвместни продукти и търсене на начини за използване на продукти с изкуствен интелект (AI), разработвани от SK.

„Занапред SK Broadband и Netflix ще прекратят всички спорове с подписването на днешното партньорство и ще си сътрудничат като партньори за в бъдеще“, се казва в изявлението.

Говорители на Netflix и SK Broadband заявиха, че и двете компании са оттеглили исковете си.

От 2020 г. насам двете страни бяха в съдебен спор за това дали доставчиците на съдържание, които генерират големи обеми трафик, трябва да плащат за използването на мрежата, или това би противоречало на принципа на „неутралност на мрежата“ и би довело до по-високи разходи за потребителите.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *