Xiaomi получи разрешение да произвежда електрически автомобили

Xiaomi получи разрешение да произвежда електрически автомобили

Xiaomi е получила одобрението на китайския държавен плановик за производство на електрически превозни средства (EV), съобщиха двама души, запознати с въпроса, което е важна стъпка към целта на производителя на смартфони да произвежда автомобили до началото на следващата година.

Националната комисия за развитие и реформи (NDRC), която регулира новите инвестиции и производствения капацитет в китайската автомобилна индустрия, даде разрешение за производство на електромобили на базираната в Пекин Xiaomi по-рано този месец, казаха хората. Предприятието на Xiaomi е едва четвъртото от края на 2017 г. насам, което получава одобрение от NDRC.

Макар че разрешението на NDRC приближава Xiaomi до масовото производство на електрически автомобили повече от две години след първото обявяване на плановете, предприятието все още се нуждае от разрешение от Министерството на промишлеността и информацията (MIIT), което оценява новите производители на автомобили и модели по отношение на техническите изисквания и изискванията за безопасност.

Освен това то ще навлезе в сектора на автомобилостроенето в Китай в момент, когато най-големият автомобилен пазар в света се бори с редица проблеми, включително с пренасищане на капацитета и забавяне на търсенето, които разпалиха жестока ценова война и засегнаха маржовете на доставчиците.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *