Акциите на Nvidia поскъпват с надеждите за изкуствен интелект

Акциите на Nvidia поскъпват с надеждите за изкуствен интелект

Акциите на Nvidia поскъпнаха в сряда преди началото на търговията поради нарастващите очаквания, че производителят на чипове ще представи още една силна прогноза и ще даде тласък на пазарите, тъй като се възползва от ранните инвестиции в изкуствения интелект.

Акциите на най-ценната компания за производство на чипове за кратко бяха достигнали рекордно високи стойности през предходната сесия, но приключиха с 2,8% по-ниско, тъй като пазарите като цяло се понижиха.

Тъй като инвеститорите залагат на компанията, която на практика произвежда всички чипове, използвани в генеративния изкуствен интелект, като ChatGPT, акциите ѝ нараснаха с 13% през последната седмица и утроиха стойността си досега през тази година.

„От тези данни зависи много, като акциите се покачиха до нови рекордни стойности преди публикуването им“, каза инвестиционният директор на AJ Bell Ръс Молд.

„Като се има предвид, че голяма част от печалбите, постигнати от акциите през 2023 г., бяха съсредоточени върху Nvidia и цялата история с изкуствения интелект, те вероятно ще окажат значително въздействие и върху по-широкия пазар.“

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *