VW прекрати преговорите с Renault за достъпен електромобил

VW прекрати преговорите с Renault за достъпен електромобил

Volkswagen се е отказал от преговорите с Renault за съвместно разработване на достъпна електрическа версия на автомобила Twingo, което е пречка за усилията на автомобилните производители от ЕС да се преборят с китайските си конкуренти.

Провалът на преговорите може да означава, че германският автомобилен производител може да се наложи да действа самостоятелно при разработването на свой собствен достъпен електрически автомобил (EV). Renault ще продължи да разработва своето електрическо Twingo, което е планирано да се появи на пазара през 2026 г.

И двете страни се надяваха, че споделянето на работата ще намали разходите, които представляват основна пречка за европейските производители на автомобили в условията на по-евтини автомобили от Китай.

Ampere, подразделението на Renault за електрически превозни средства, което наблюдава програмата Twingo, отказа да коментира. Говорител на VW също отказа да коментира разговорите между компаниите, но заяви, че германският автомобилен производител все още проучва възможностите си за евтини електрически автомобили.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *