В Android 15 Bluetooth може никога да не е наистина изключен

В Android 15 Bluetooth може никога да не е наистина изключен

Предстоящата актуализация на Android 15 от Google може да попречи на собствениците на устройства да изключат напълно Bluetooth връзката си, според ново проучване.

Android Police съобщава, че изискването Bluetooth за захранване на предстоящата мрежа Find My Device (стартираща незабавно) може да ограничи възможността на потребителя да има пълен ръчен контрол върху дългогодишната технология за безжична връзка.

По същество, ако деактивирате Bluetooth, ще деактивирате възможността Find My Device да се свързва с устройства в дивата природа, като например проследяващи елементи.

Google ще иска колкото се може повече устройства да са свързани с Bluetooth по всяко време, защото, подобно на мрежата Find My на Apple, тя разчита на взаимосвързаността между устройствата до pinpont местоположенията на изгубени вещи.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *