TikTok твърди, че компанията майка не е агент на Китай

TikTok твърди, че компанията майка не е агент на Китай

Американските законодатели наскоро одобриха законопроект за дивестиции или забрана, който ще принуди ByteDance да продаде TikTok на некитайски собственици за шест месеца, с опция за удължаване на срока с още три месеца, ако преговорите за продажба продължават.

През уикенда Камарата на представителите на САЩ отиде още по-далеч и гласува за забрана на социалното приложение, ако ByteDance, нейната компания майка, не прекъсне връзките си с Китай.

Ако гласуването в Сената на законопроекта, насрочен за тази седмица, завърши със същия резултат, тогава TikTok може да бъде загубен в САЩ, ако ByteDance не се съобрази и не го продаде, особено след като президентът Джо Байдън вече потвърди, че ще подпише законодателството.

В отговор на съботното гласуване говорител на TikTok заяви, че ако Сенатът гласува за забраната, това „ще потъпче правата на свободата на словото на 170 милиона американци, ще опустоши седем милиона предприятия и ще затвори платформа, която допринася с 24 милиарда долара за американската икономика годишно“.

Калин Тодоров

Калин Тодоров

Калин Тодоров специализира знанията си в развитието на социалните медии и приложението им в мобилните технологии. С богат опит зад гърба си в различни медии, той отговаря за най-новото от света на социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *