Telegram не вижда спад на свалянията от Китай след бан на Apple

Telegram не вижда спад на свалянията от Китай след бан на Apple

Павел Дуров, милиардер, основател и главен изпълнителен директор на Telegram, заяви, че ходът на Apple от миналата седмица да премахне приложението за чат от китайския си магазин за приложения не е довел до намаляване на изтеглянията от Китай, и вместо това разкритикува Apple за нейните политики за приложенията, които са „затворена градина“.

В понеделник Дуров публикува публикация в публичния си канал в Telegram, в която потвърждава, че Apple е премахнала множество приложения, включително Telegram, от своя App Store в Китай миналата седмица. Apple заяви, че китайското правителство е наредило премахването, позовавайки се на опасенията за „националната сигурност“, породени от тези приложения.

Дуров обаче заяви, че действията на Пекин не са насочени срещу Telegram, а срещу самата Apple. Вместо да се занимава с проблемите на китайските регулатори, Дуров съсредоточи голяма част от публикацията си върху критиките към производителя на iPhone, като се прицели в политиките на Apple за приложенията.

„За пореден път Apple се простреля в крака със своите централизирани политики за приложенията“, каза той.

„За разлика от iPhone, повечето телефони с Android позволяват странично зареждане на приложения извън магазините за приложения – като например директната версия на Telegram – така че все повече потребители от Китай ще мигрират към Android… В резултат на тази промяна пазарният дял на iPhone в Китай ще продължи да се свива.“

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *