Съкращения на работни места в технологичния сектор

Съкращения на работни места в технологичния сектор

Няколко американски и канадски компании, предимно в сектори като технологиите и медиите, започнаха годината със съкращения на работни места, тъй като се стремят да ограничат разходите си в условията на несигурна икономика.

Ето списък на обявените досега съкращения през 2024 г в технологиите:

Съкращенията в Amazon включват по-малко от 5 % от служителите в отдел „Купуване с Prime“, 5 % в отдела за аудиокниги и подкасти Audible, няколкостотин души в отдел „Стрийминг и студийни операции“, 35 % в отдела за стрийминг Twitch и няколкостотин души в звената за здравеопазване One Medical и Amazon Pharmacy.

Съкращенията в Alphabet включват десетки служители в отдела за разработване на нови технологии X Lab, стотици в екипа за рекламни продажби, стотици в различни екипи, включително екипа за хардуер, отговорен за Pixel, Nest и Fitbit, и мнозинство в екипа за добавена реалност.

Microsoft съкращава около 1900 работни места в подразделенията за игри Activision Blizzard и Xbox.

IBM планира да съкрати някои служители през 2024 г., но ще наеме повече за длъжности, свързани с изкуствения интелект.

Фирмата за електронна търговия eBay планира да съкрати около 1000 длъжности, или около 9% от настоящата си работна сила.

Доставчикът на софтуер за видеоигри Unity Software ще съкрати около 25% от работната сила, или 1800 работни места.

DocuSign планира да намали текущата си работна сила с около 6%, или 400 служители, като повечето съкращения ще бъдат в организациите за продажби и маркетинг.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *