Шеф на Verizon свидетел по процеса между САЩ и Google

Шеф на Verizon свидетел по процеса между САЩ и Google

Първият свидетел на Министерството на правосъдието, който ще започне втората седмица от антитръстовия процес срещу Google, ще бъде изпълнителен директор на Verizon, който вероятно ще бъде изправен пред въпроси относно споразуменията, които гигантът в областта на търсенето и рекламата е сключил с безжичните оператори, за да бъде включен по подразбиране в техните смартфони.

Съдебният процес започна във вторник с разговори за „бъдещето на интернет“, но бързо навлезе в плевелите на търговските споразумения с производители на Android като Motorola и Samsung.

В понеделник първият свидетел ще бъде Брайън Хигинс от Verizon, който в своя профил в LinkedIn казва, че е „старши вицепрезидент по маркетинг на устройства и потребителски продукти“, който се фокусира върху „портфолиото от устройства, продукти и аксесоари на Verizon“.

Министерството на правосъдието твърди, че Google сключва споразумения с мобилни оператори и други лица на стойност 10 млрд. долара годишно, за да спечели мощни позиции по подразбиране в смартфоните и на други места, така че да доминира в търсенето, за да увеличи собствените си печалби.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *