Руски правозащитници се оплакаха от заплаха от YouTube

Руски правозащитници се оплакаха от заплаха от YouTube

Водеща руска група за защита на правата на човека съобщава, че е получила известие от YouTube със заплаха да блокира достъпа в Русия до един от своите видеоканали с новини за войната в Украйна.

OVD-Info, независима мрежа за мониторинг на протести, заяви, че в началото на май е получила имейл от YouTube, в който се казва, че руският регулатор на комуникациите Роскомнадзор е открил в канала съдържание, което нарушава закона за информационните технологии.

„Ако не премахнете съдържанието, може да се наложи Google да го блокира“, пише в YouTube на Alphabet Inc, според скрийншоти от имейл, споделен с Ройтерс. В имейла не се уточнява в нарушаването на коя част от закона е обвинена OVD-Info.

Каналът Kak Teper (Какво се случва) има 100 000 абонати и включва интервюта с руски опозиционери и сегменти от политически новини, които често засягат войната.

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *