Разследват как Meta се е справил с подвеждащи публикации

Разследват как Meta се е справил с подвеждащи публикации

Надзорният съвет на Meta заяви в петък, че ще проучи два случая за това как гигантът в социалните медии се е справил с потенциално подвеждащи публикации, които са били споделени преди австралийския референдум за признаване на коренното население през октомври миналата година.

Бордът, който е финансиран от Meta, но се ръководи независимо, заяви, че случаите са избрани, за да се оценят политиките на Meta за модериране на съдържанието по отношение на фалшива или подвеждаща информация за гласуване и измама на гласоподаватели.

През октомври миналата година австралийците решително отхвърлиха предложение за конституционно признаване на аборигените и хората от Торесовия проток. Гласуването се проведе в условията на дълбоко разединение в страната и на фона на опасения, че кампания за дезинформация е повлияла на гласоподавателите.

Комисията заяви, че двама потребители на Facebook поотделно са публикували скрийншоти, показващи частична информация, споделена от Австралийската избирателна комисия (АИК) в X (бивш Twitter).

Христо Манолов

Христо Манолов

Христо Манолов е част от екипа редактори на сайта. Той притежава дългогодишен опит в сферата на мобилните и компютърни технологии и е писал материали за някои от водещите сайтове за новини в България и по света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *