YouTube продължава борбата с блокерите на реклами

YouTube продължава борбата с блокерите на реклами

През последните месеци потребителите на YouTube, които ползват приложения за блокиране на рекламите, се сблъскват с необичайно явление: техните видеоклипове автоматично прескачат до края. Първоначално, YouTube реагираше към употребата на блокери за реклами, като изискваше от потребителите да ги изключат чрез съобщение на екрана. След игнориране на съобщението, видеата ставаха недостъпни. В резултат на това, някои потребители деинсталираха своите блокери, докато други намериха алтернативни решения.

Сега, обачe, видеата просто прескачат към своя край, без предупредително съобщение и дори повторното им зареждане не помага. Този проблем възниква само при активирани блокери на реклами. Някои потребители подозират, че YouTube умишлено предприема тези действия, за да ги откаже от употребата на подобни приложения за блокиране.

В начaлото на годината един бъг в AdBlock доведе до бавно зареждане на видеа и претоварване на системата, като тогава мнозина обвиниха YouTube. Важно е да се отбележи, че този проблем е засечен само при потребителите на AdBlock.

Ако и вие сте засегнати, може да пробвате следните решения: временно деактивирайте блокера, рестартирайте браузъра, изчистете кеша и бисквитките, актуализирайте блокера или опитайте друг блокер. По този начин може да установите дали проблемът се дължи на техническа грешка или на действията на YouTube.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *