Xiaomi представи новия си смартфон с четири 50MP камери

Xiaomi представи новия си смартфон с четири 50MP камери

Китайският технологичен бранд – Xiaomi, представи своя нов смартфон 13 Ultra, който за разлика от своите предшественици ще се предлага в целия свят. Устройството е разработено с фокус върху фотографията и разполага с цели четири камери в задната част. Основния сензор е IMX989 и е с големина от 1 инча. Той разполага с физическа стабилизация и апертура от F1.9 за така желания от всички „размазан ефект“.

Останалите три камери на гърба също използват 50MP сензори, съответно за ултрашироката камера, както и телефото оптиката, която е разделена в два сензора със 75мм 3.2-кратен зуум и 120мм 5-кратен зуум. В предната част откриваме 32MP сензор, който може да комбинира до 4 пиксела в един за по-доби снимки на тъмно.

Камерите са разработени с помощта на Leica и имат различни режими на снимане, които позволяват изцяло „сурови“ изображения, както и такива с различни вградени профили. Двете компании са разработили Fast Shot, който позволява направата на първи снимки за само 0.8 секунди след изваждане на устройството.

В предната част е 6.73-инчовия екран с резолюция от 3200х1440 пиксела и до 120Hz честота на опресняване. Процесорът е Snapdragon 8 Gen 2 с до 16GB RAM памет и до 1TB място за съхранение. Продажната му цена стартира от 690 евро и достига до 861 евро за най-добрата версия на устройството.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *