Samsung заплашва да прекрати договора си с Google

Samsung заплашва да прекрати договора си с Google

Технологичният гигант Samsung е на път да прекрати 12-годишния си договор с Google, пише The New York Times. Според информацията, има голяма вероятност корейската компания да се преориентира в избора си за търсачка и да замени Google Search с Bing на Microsoft.

Това е предизвикало притеснение в Google, където са се заели с подобряването на своите услуги и представянето на нови проекти на Samsung. Договорът между двете компании носи около 3 милиарда долара годишно на Google и компанията със сигурност не иска да губи една от най-големите компании в този сектор като свой клиент.

Твърди се, че решението на корейците е повлияно от внедряването на ChatGPT в Bing, което може да изтласка търсачката на Microsoft на много по-високо ниво от това на Google. Това пък е мотивирало допълнително ръководството на Google да вложи още усилия и ресурси над проектите за внедряване на изкуствен интелект, които към момента вървят по-назад в сравнение с тези на основните конкуренти.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *