Нова функция в WhatsApp – самоизтриващи се гласови съобщения

Нова функция в WhatsApp – самоизтриващи се гласови съобщения

Социалната мрежа WhatsApp въвежда нова функция за самоизтриващи се гласови съобщения. Подобно на вече съществуващата от  почти три години функция View Once за снимки и видеоклипове, които се изтриват след първоначалното им преглеждане, сега потребителите ще могат да изпращат гласови съобщения, които се изтриват след първото им преслушване.

Тази функция добавя допълнително ниво на поверителност в комуникацията в приложението. Специален символ във формата на цифрата 1 ще указва на еднократния характер на съобщенията, пише TheVerge.

Всички комуникации ще продължат да бъдат защитени с криптиране „от край до край“ за максимална сигурност. Новата функция ще бъде достъпна за устройства с Android и iOS, като актуализацията се очаква в следващите дни.

Потребителите ще имат 14 дни за отваряне и преслушване на гласовите съобщения преди те да бъдат изтрити от сървърите на WhatsApp. Както и при други изчезващи съдържания, няма да е възможно да се запазят, тагнат, препратят или споделят тези гласови съобщения.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *