Google представи своя AI модел, който ще конкурира ChatGPT

Google представи своя AI модел, който ще конкурира ChatGPT

Компанията Google се превърна в основен конкурент на OpenAI в областта на изкуствения интелект, като разработва AI системи за улесняване на своите потребители.

Google Bard вече е достъпен в България, а сега Google представиха Gemini AI – най-мощният им AI модел досега. Gemini AI е мултидисциплинарна платформа, обработваща текст, снимки, аудио, видео и код за програмиране. Той е по-ефективен в анализа на заявки и може да се справя със сложни изчисления в области като физика и математика.

Gemini AI превъзхожда ChatGPT-4, постигайки 90% на MMLU тестовете и успява да изпревари човешките експерти с резултат от (89.8%), което е безпрецедентно постижение. За сравнение ChatGPT-4 отчита 86.4% на същия тест. Gemini се интегрира с Google Bard, както и с други услуги като YouTube, Google Docs и Maps. Новият модел ще бъде наличен в три версии: Nano, Pro и Ultra.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *