OpenAI разработва революционна AI търсачка

OpenAI разработва революционна AI търсачка

Google и Microsoft от години доминират на пазара на търсачки, но нов играч се готви да влезе в играта. OpenAI, компанията зад ChatGPT, се очаква скоро да представи собствена търсачка, базирана на изкуствен интелект. След като пуснаха ChatGPT, OpenAI влезе в ожесточена конкуренция с Google в областта на изкуствения интелект и изглежда са готови да направят още един ход срещу техния гигант. Слухове сочат, че компанията разработва своя търсачка, която може би ще бъде обявена непосредствено преди конференцията Google I/O.

Въпреки че ChatGPT е мощен инструмент, той не е идеален за търсене на информация онлайн поради своята ограничена база данни. Въпреки това, Сам Алтман, основател на OpenAI, нарича текущия модел „най-глупавият“, вярвайки, че може много повече от обикновен чатбот. През последните месеци се усилват слуховете, че OpenAI разработва истинска търсачка, базирана на ChatGPT, като дори е регистриран домейнът search.chatgpt.com.

Предполагаемата търсачка ще представлява алтернатива на установените Google и Bing. Макар детайлите да са оскъдни, ако OpenAI наистина работи по такъв проект, той би могъл да съперничи на експерименталната функция на Google, наречена Search Generative Experience (SGE), която генерира резултати с изкуствен интелект, последвани от традиционни линкове.

Слуховете сочат, че предстои събитие на OpenAI на 9 май, където може да бъде представена новата търсачка. Според информация в социалната мрежа X, OpenAI активно наема персонал за вътрешни събития и маркетинг от януари. Това събитие ще се състои пет дни преди Google I/O на 14 май, което може да засенчи тази голяма конференция.

Още повече, че се очаква и Microsoft да участва в разработката на търсачката, тъй като вече притежават Bing, втората по големина търсачка в света. Би било интересно да видим какви изненади ни подготвя тази потенциална нова търсачка от OpenAI.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *