Доклад сочи: рекордни продажби на премиум смартфони за изминалата година

Доклад сочи: рекордни продажби на премиум смартфони за изминалата година

Apple и Samsung продължават да доминират в световния пазар на смартфони, задавайки стандартите в индустрията.

Въпреки тяхното лидерство, китайски производители като Huawei и Xiaomi активно се стремят да имат повече влияние, особено в сегментите на смартфоните от среден и нисък клас. Премиум сегментът обаче остава здраво в ръцете на iPhone, който продължава да бъде предпочитаният избор сред потребителите.

Доклад на Counterpoint Research отбелязва 6% ръст в продажбите на премиум смартфони, което поставя нов рекорд за индустрията. Основна заслуга за това има iPhone и други устройства от Ultra Premium класа с цени над 1000 долара.

Интересът към гъвкави смартфони също расте. Модели като Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5 привличат вниманието на потребителите. Въпреки това, Apple запазва 71% дял в премиум сегмента, макар това да е с 4% спад спрямо предходната година, което подчертава ожесточената конкуренция с Android производителите. Samsung пък отчита намаление на продажбите с 1%, но се надява да компенсира с предстоящото пускане на Galaxy S24 Series на 17 януари.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *