Нов проблем за Apple след последната софтуерна актуализация

Нов проблем за Apple след последната софтуерна актуализация

Новината за последния софтуерен ъпдейт на Apple – iOS 17.1.1, който реши проблема с безжичното зареждане в BMW, сега среща ново предизвикателство. Според изследване от iAppleBytes публикувано в YouTube, новият софтуер има негативно въздействие върху батерията на по-старите модели iPhone.

Според данните от канала, на iPhone SE 2020 се наблюдава загуба на живот на батерията с над 20 минути при сравнение с предишната версия на операционната система – iOS 17.1. Подобно влияние е забелязано и при iPhone XR, където разликата е 18 минути.

Интересно е, че дори по-новите модели като iPhone 11, 12 и 13 също са засегнати, като загубата в живот на батерията варира между 12 и 17 минути. Все пак, всички тези разлики са в полза на по-старата версия на операционната система – iOS 17.1.

Очаква се, че Apple скоро ще реши този проблем с предстоящия софтуерен ъпдейт – iOS 17.2, който вероятно ще коригира тези нежелани ефекти върху живота на батерията на смартфоните.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *