Facebook Messenger изчезва от Apple Watch

Facebook Messenger изчезва от Apple Watch

Смарт часовниците набират все по-голяма популярност и през последните години те бяха развити до такава степен, че заприличаха наистина на умалена версия на най-модерните телефони.

Едно от най-използваните приложения при смарт часовниците е Messenger на Facebook. Всъщност първата му версия за Apple Watch датира още 2015-а година. Собствениците на часовниците получиха практични опции за изпращане на аудио и стикери, но също и за отговаряне на съобщенията. Все пак писането от малкия екран на Аpple Watch не е най-удобното нещо на света.

Именно това неудобство вече накара някои разработчици да спрат своите приложения за малките им екрани, като Slack, Twitter, Uber и Instagram. Потребителите е необходимо да използват смартфоните за пълен достъп до съдържанието и опциите за изпращане на съобщения.

Сега изглежда, че Facebook Messenger ще се превърне в следващата голяма платформа, която ще няма да се предлага за Apple Watch. Данните бяха потвърдени от Meta, които изтеглят приложението от 31 май, информира Engadget. Собствениците на Apple Watch няма да има как да взаимодействат със съобщенията в Messenger от малките им екрани. От Meta уточняват, че все още ще може да се получават известия от приложението, но без възможност за отговор от часовниците.

Валери Манолов

Валери Манолов

Валери Манолов е любител на мобилните технологии и развитието на операционните системи. Той създава качествено съдържание в тази сфера и всичко по-интересно от света на мобилните устройства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *